abstinent, :shock: :haha: :haha:
Ja myślałam, że to taka "moda" :lol: Chociaż najczęściej widuję te paski za wiekowymi autami
To jesteśmy dokształceni :lol:
Mam trochę nietypowy problem. Pojawił się jakiś czas temu. Tak mniej wiecej miesiąc temu.
Wjeżdżając do garażu gaszę auto i wysiadając dotykam drzwi ręką i delikatnie kopie mnie prąd.
Wrażenie jest bardzo podobne do tego, jak się chodzi po sztucznej wykładzinie i dotyka klamki to potrafi "popieścić" palce.
Ja w sumie z tego wielkiego problemu nie robię.... ale moja żonka ostatnio zakomunikowała, że przestaje drzwi zamykać
Czy to jakies dziwne przebicie?
Martino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+" dgw.esite.pl
martino, nie pamiętam już wiele z fizyki ale to chodzi o gromadzenie ładunków elektrycznych na karoserii. Bardzo duży wpływ na to ma pogoda.
Tak naprawdę, sięgając pamięcią wstecz to dokładnie tak samo jak Ty zauważyłem zwiększenie "kopania" jakiś miesiąc temu. Generalnie ja z tym nic nie robię, poczekam na suchsze dni ale u Ciebie Małżonka może zastrajkować i kolacji nie zrobić więc :wink: :szeroki_usmiech
możesz zamontować pasek antystatyczny. Chodzi o to aby połączyć karoserię z ziemią
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
A ja wolę, żeby mnie kopało niż takie siajostwo za samochodem ciągać :P
A ja wolę co by mnie nie kopało. Pasek antystatyczny niekoniecznie musi być zamontowany z tyłu samochodu w widocznym miejscu. Można go przykręcić gdzieś pośrodku i po problemie
Komentarz